Pizzorna

Hur stora blir pizzorna?

Degen formar du själv så hur stor den blir beror lite på hur stor du gör den. Men vi brukar säga att en bli underfär lika stor som en normal mattallrik eller som en Napolitansk pizza. En pizza motsvarar en portion men är något mindre ön en "vanlig pizzeria pizza". Tänk napilotans pizza som du får på en lite fina pizzakrog. 


Har ni någon barnpizza? 

Ja, vår plainpizza brukar också vara väldigt uppskattad av barn. På den är det bara sås och ost, utöver det kan du toppa den hur du vill med det du eller den som ska äta pizzan gillar. 


Leverans

Hur fungerar leveransen?

Vi levererar pizzaset till din arbetsplats eller hem till dig. 

Hemleveransen sker oftast på fredag eftermiddag mellan 16-19. (se detaljer för fraktsätt i kassan) Då kör vi ut dina pizzaset till dig. Är du inte hemma ringer vi och frågar vart du vill att vi ställer pizzasettet. Får vi inget svar ställer vi det utanför dörren så att du kan ta in det när du kommer hem.  

Vill du ha leveransen till ditt företag eller annat utlämningsställe kan du antingen välja hemleverans och skriva i adressen dit du vill ha ditt pizzaset i din beställning istället för din hemadress eller höra av dig till oss (kontakt) så lägger vi upp ett utlämningsställe för ditt företag som ett separat fraktsätt. 

När du väljer fraktsätt kan du se när på dagen leveransen är planerad till. Skulle det inte passa just den tiden är det bara att höra av sig så löser vi det.  


Kan jag önska leveranstid?

Har du en leveranstid som passar dig bättre än någn annan. Hör av dig så fort som möjligt så löser vi det!


Hur förvarar jag mitt pizzaset fram tills dess att jag börjar baka?

Pizzasettet förvarar du i kylen. Antingen i lunchkylen på jobbet eller i din kyl hemma.


Får jag en uppdatering när min leverans är påväg?

När din leverans är färdigpackad och planen för din leverans är fastställd får du en uppdatering via mail. Där hittar du beräknad leveranstid, oftast med ett spann på 30 min.  


Pizzasettet

Håller sig pizzasettet längre än till fredagen?

Degen i pizzasettet är kalljäst och håller sig fräsh ända fram till söndag förmiddag i kylen. Degen kan då bli något platt men fungerar fortfarande bra att göra pizza av. Vi rekomenderar dock att du gör pizzan samma dag eller dagen efter du får ditt pizzaset eftersom de uppskurna grönsakerna och de färska örterna kan blir trötta och se lite tråkiga ut efter någon dag. 


Vad betyder det att era pizzaset är hållbara?

Hållbarhet är idag ett relativt utbrett uttryck som kan innebära många olika saker. För oss betyder hållbart främst att vi gör medvetna val som värnar om miljö och klimat. Till exempel att vi väljer att packa våra pizzaset i förpackningar gjorda av väter och att vi endast väljer att jobba med mejeriprodukter från Sverige. Förutom det miljömässiga perspektivet ser vi också en social hållbarhet. Eftersom vi kan göra mat till fler och dela på råvarorna. Alla får den mängd som behövs för en pizza och vi kan på det sättet minska svinn och du slipper öppnade förpackningar som bara står och blir dåliga i ditt kylskåp.   


Varför har ni plastförpackningar i era pizzaset?

I våra pizzaset hittar du bara plast som är 100% fosilfri och tillverkad av majsstärkelse. Plasten är biologiskt nedbrytningsbar och har därför inte samma förödande effekt på vår miljö som konventionell plast. Plast av majsstärkelse har inte samma egenskaper som vanlig plast, i värme (46°C) smälter plasten och den ska därför inte micras eller värmas på andra sätt. 


Jag är gravid, kan jag äta allt i era pizzaset?

Ibland använder vi ostar gjord på opastöriserad mjölk i våra pizzaset. Det rekomenderas inte att man äter ostar gjorda av opastöriserad mjölk då man är gravid. Däremot går det bra att äta om den är uppvärmd.  Därför rekomenderar vi att du lägger på ost av opastöriserad mjölk innan ugnen om du är gravid. Information om ostens innehåll hittar du både på hemsidan (innan du beställer) och på innehållsförteckningen på varje pizzasett.  Att göra pizzan

Hur vet jag vad jag ska lägga på pizzan?

Till varje pizzaset får du en instruktion som beskriver hur vi har tänkt att pizzan ska göras. Där står det vad vi tänkt att du ska lägga på innan ugnen, toppa med efter ugnen och hur lång tid pizzan ska gräddas. Vill du göra på något annat sätt än det vi föreslår är det självklart bara att experimentera som du vill. 


Hur får jag till en bra deg?

Tycker du att det är krångligt att få till degen till din pizza? Vi har satt ihop en steg för steg guide för att göra det lättare för dig. Den hittar du här. Försök att vara självsäker när du jobbar med degen, it smells fear!